Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 14:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/100-ar-senare-nu-vill-vi-gora-om-stockholmsutstallningen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”100 år senare – nu vill vi göra om Stockholmsutställningen”

Stockholmsutställningen presenterade en modell för framtidens bostadsbyggande då – nu har Sverige återigen möjlighet att gå före, skriver artikelförfattarna.
Stockholmsutställningen presenterade en modell för framtidens bostadsbyggande då – nu har Sverige återigen möjlighet att gå före, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 14/11.

Nyckelaktörer i samhällsbyggnadsbranschen: Stockholmsutställningen 1930 la grunden för funktionalismens genombrott i Sverige. Nu står vi inför nya utmaningar kring hur vi bygger våra städer för att möta klimatkrisen och samtidigt trygga välfärden. Vi föreslår en serie stadsexpon med en internationell utställning som final 2030.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.