Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-10 20:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/100-miljarder-i-manaden-kan-radda-oss-fran-krasch/

DN Debatt

DN Debatt. ”100 miljarder i månaden kan rädda oss från krasch”

Plötsligt har hushållsutgifterna halverats och de hushållsutgifter som fallit bort gick i hög grad till att betala lönerna i den privata tjänstesektorn, skriver Magnus Henrekson.
Plötsligt har hushållsutgifterna halverats och de hushållsutgifter som fallit bort gick i hög grad till att betala lönerna i den privata tjänstesektorn, skriver Magnus Henrekson. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 25/3.

Professor Magnus Henrekson: För att undvika en systemkollaps krävs att staten träder in med permitteringsersättning och skuldmoratorium.

För att undvika en systemkollaps, där företagskonkurser och snabbt stigande arbetslöshet leder till en krasch på finans- och bostadsmarknaden krävs nu att staten träder in med permitteringsersättning, ersättning för andra fasta kostnader och moratorium för vissa skulder. Även om detta skulle kosta 100 miljarder i månaden i ett halvår är det hanterligt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in