Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/135-procent-arbetsloshet-kraver-fungerande-arbetsformedling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”13,5 procent arbetslöshet kräver fungerande arbetsförmedling”

Dagens arbetsmarknadspolitiker måste släppa sina ideologiska låsningar och otidsenliga avtalsformuleringar om inte historiens dom ska bli hård. Gör vad som krävs och gör det nu! skriver artikelförfattarna.
Dagens arbetsmarknadspolitiker måste släppa sina ideologiska låsningar och otidsenliga avtalsformuleringar om inte historiens dom ska bli hård. Gör vad som krävs och gör det nu! skriver artikelförfattarna. Foto: Patrik Österberg/TT

DN DEBATT 20/4.

Akademikerförbundet SSR: Nu måste det till träffsäkra, och ibland också dyra, arbetsmarknadsåtgärder, inte minst arbetsmarknadsutbildningar.

I regeringens värsta scenario blir arbetslösheten 13,5 procent i år. Då är det orimligt med ett programsanslag till Arbetsförmedlingen på 7,2 miljarder kronor för nästa år när det var 13,8 miljarder för 2018.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.