Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 00:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/135000-fler-behovs-i-svensk-valfard-nasta-mandatperiod/

DN DEBATT

DN Debatt. ”135.000 fler behövs i svensk välfärd nästa mandatperiod”

Nästan varannan undersköterska anser att bemanningen i äldreomsorgen är så låg att det innebär en risk för de äldre och i förskolan hinner var femte barnskötare inte ta pauser eller gå på toaletten. Det är oacceptabelt, skriver Tomas Baudin.
Nästan varannan undersköterska anser att bemanningen i äldreomsorgen är så låg att det innebär en risk för de äldre och i förskolan hinner var femte barnskötare inte ta pauser eller gå på toaletten. Det är oacceptabelt, skriver Tomas Baudin. Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 27/3. Enligt nya beräkningar från Kommunal behöver det anställas 135.000 fler i välfärden under den kommande mandatperioden. Inom Kommunals medlemsgrupper handlar det om 75.000 människor som ska välja välfärden under de kommande fyra åren. Det innebär också krav på ekonomiska satsningar, skriver Tobias Baudin, Kommunal.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.