Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/135000-fler-behovs-i-svensk-valfard-nasta-mandatperiod/

DN DEBATT

DN Debatt. ”135.000 fler behövs i svensk välfärd nästa mandatperiod”

Nästan varannan undersköterska anser att bemanningen i äldreomsorgen är så låg att det innebär en risk för de äldre och i förskolan hinner var femte barnskötare inte ta pauser eller gå på toaletten. Det är oacceptabelt, skriver Tomas Baudin.
Nästan varannan undersköterska anser att bemanningen i äldreomsorgen är så låg att det innebär en risk för de äldre och i förskolan hinner var femte barnskötare inte ta pauser eller gå på toaletten. Det är oacceptabelt, skriver Tomas Baudin. Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 27/3. Enligt nya beräkningar från Kommunal behöver det anställas 135.000 fler i välfärden under den kommande mandatperioden. Inom Kommunals medlemsgrupper handlar det om 75.000 människor som ska välja välfärden under de kommande fyra åren. Det innebär också krav på ekonomiska satsningar, skriver Tobias Baudin, Kommunal.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in