Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/20-ar-av-nedskarningar-har-drabbat-de-aldre-hart/

DN DEBATT

DN Debatt. ”20 år av nedskärningar har drabbat de äldre hårt”

De årliga besparingarna har drabbat de äldre och sköra oacceptabelt hårt sedan länge. Kanske kan pandemin vara på väg att mattas av. Men de årliga besparingarna är kvar, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 26/4.

Åsa Plesner och Lisa Pelling, Arena Idé: År 2020 är inget undantag, hela 96 procent av kommunerna skär ner på äldreomsorgen i budgeten.

Vår granskning av kommunernas budgetar för äldreomsorg visar att dagens situation är resultatet av 20 år av nedskärningar. Nu behövs en långsiktig plan för att säkra tillräcklig finansiering.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.