Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 17:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/2015-var-ett-ar-av-provningar-och-fantastiska-vandpunkter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”2015 var ett år av prövningar och fantastiska vändpunkter”

Det civila samhället har mobiliserat snabbt för att hjälpa flyktingarna, som här i Malmö. Men hur detta ska kunna göras till en varaktig samhällskraft verkar ingen kunna säga, skriver Sverker Sörlin.
Foto: Andreas Hillergren TT

Nytt år. Flyktingkris, terrordåd i Paris och Köpenhamn, men också betydande genombrott som FN:s nya utvecklingsmål och Parisavtalet om klimatet. År 2015 har väckt viktiga frågor om vårt lands utsatthet och framtid. Sverker Sörlin, som i början av 2005 skrev om tsunamin som också förändrade Sverige, ser tillbaka på året som gått och blickar framåt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.