Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/26-forskare-anhoriga-till-sjuka-maste-sattas-i-karantan/

DN DEBATT

DN Debatt. 26 forskare: ”Anhöriga till sjuka måste sättas i karantän”

Eftersom man ofta är smittsam ett till två dygn innan man får symptom, är ett avgörande sätt att effektivt bryta smittkedjorna att även nära kontakter till covid-19-sjuka patienter sätts i karantän, skriver de 26 forskarna.
Eftersom man ofta är smittsam ett till två dygn innan man får symptom, är ett avgörande sätt att effektivt bryta smittkedjorna att även nära kontakter till covid-19-sjuka patienter sätts i karantän, skriver de 26 forskarna. Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 7/6 EXTRA.

26 forskare: Regeringens miljardsatsning på coronatest och smittspårning kan vara bortkastad om inte anhöriga till sjuka sätts i karantän.

Dessutom bör Sverige följa WHO:s nya rekommendationer att ”bära munskydd när man använder allmänna transportmedel, besöker butiker eller vistas på andra platser med många personer samlade”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.