Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 20:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/3-000-bostadsrattsforeningar-utsatta-for-ekobrott-pa-fem-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”3.000 bostadsrättsföreningar utsatta för ekobrott på fem år”

Stora ekonomiska värden kombinerat med en stor sårbarhet mot ekonomisk brottslighet är alltså ett problem för både bostadsrättsföreningen, dess medlemmar och i förlängningen för hela samhället, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 9/10. Vår nya rapport visar att 3.000 bostadsrättsföreningar drabbats av ekonomisk brottslighet under de senaste fem åren. Något som svenska myndigheter helt saknar kännedom om. Bostadsrättsföreningarnas skydd måste skyndsamt ses över för att värna de 1,7 miljoner svenskar som bor i dem, skriver Oskar Öholm och Johan Flodin, Fastighetsägarna Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.