Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 01:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/35000-vardanstallda-maste-ga-hem-om-skolorna-stangs/

DN DEBATT

DN Debatt. ”35.000 vårdanställda måste gå hem om skolorna stängs”

Om tanken med en skolstängning verkligen är att hålla våra yngre barn separerade från varandra krävs det att vårdnadshavare befinner sig hemma i stället för att förvärvsarbeta, skriver artikelförfattarna.
Foto: Patrick Pleul/TT

DN DEBATT 18/3.

Forskarna Carl Nordlund och Karl Wennberg: Vi har gjort en snabb analys som visar att en stängning av grundskolan skulle slå mycket hårt.

Om samtliga grundskolor i Sverige stängs så motsvarar det 874.000 jobb som inte utförs, varav cirka 35.000 inom vården. Beräkningarna gäller endast grundskolor och beaktar inte en eventuell stängning av barnomsorgen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.