Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 00:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/375-assistenter-kan-ge-en-snabb-polisforstarkning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”375 assistenter kan ge en snabb polisförstärkning”

Regeringen lovar visserligen nya polishögskolor och fler poliser, men det kommer att ta tid innan vi ser effekterna av det. Det är nu fler poliser behövs, skriver Lena Nitz.
Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 1/3. Trots att det råder politisk enighet om behovet av fler poliser minskar antalet poliser i yttre tjänst. Erfarenheter från Uppsala visar att administrativa assistenter kan effektivisera och öka antalet poliser i yttre tjänst. Om polisen anställer 375 assistenter kan det ge ytterligare 750 poliser i yttre verksamhet, lika många som utexamineras i år, skriver Lena Nitz, Polisförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.