Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/40-talisterna-maste-sjalva-betala-en-del-av-omsorgen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”40-talisterna måste själva betala en del av omsorgen”

Sanningens ögonblick. För att den svenska välfärdsmodellen ska överleva, måste vi hantera det som redan Tage Erlander på 60-talet kallade ”de stigande förväntningarnas missnöje”. En del i detta är att vi 40-talister måste räkna med att använda en del av det vi sparat till vår egen äldrevård. Det offentliga måste täcka alla nödvändiga och tunga omvårdnadsinsatser för dem med små eller inga marginaler. Det är också mot den bakgrunden vi andra behöver ta ett större finansieringsansvar för oss själva, skriver Peje Emilsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.