Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/413-av-1020-platser-tomma-pa-vara-polisutbildningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”413 av 1020 platser tomma på våra polisutbildningar”

I en Novus-undersökning svarar 81 procent av unga vuxna att möjligheten till en akademisk examen är viktig eller mycket viktig. De flesta av dessa kommer därför inte ens att överväga polisutbildningen, då den upplevs som en karriärmässig återvändsgränd, skriver artikelförfattarna.
I en Novus-undersökning svarar 81 procent av unga vuxna att möjligheten till en akademisk examen är viktig eller mycket viktig. De flesta av dessa kommer därför inte ens att överväga polisutbildningen, då den upplevs som en karriärmässig återvändsgränd, skriver artikelförfattarna. Foto: Hans Runesson/TT

DN DEBATT 23/1. I dag står 413 nya polisutbildningsplatser av 1020 tomma i landet, samtidigt som vi är i akut behov av fler poliser. Stora ansträngningar och investeringar har gjorts för att öka antalet polisstudenter, men termin efter termin missas målen. En orsak ligger i utbildningens upplägg, skriver de ansvariga för de fem polisutbildningarna i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.