Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 15:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/413-av-1020-platser-tomma-pa-vara-polisutbildningar/

DN Debatt

DN Debatt. ”413 av 1020 platser tomma på våra polisutbildningar”

I en Novus-undersökning svarar 81 procent av unga vuxna att möjligheten till en akademisk examen är viktig eller mycket viktig. De flesta av dessa kommer därför inte ens att överväga polisutbildningen, då den upplevs som en karriärmässig återvändsgränd, skriver artikelförfattarna.
I en Novus-undersökning svarar 81 procent av unga vuxna att möjligheten till en akademisk examen är viktig eller mycket viktig. De flesta av dessa kommer därför inte ens att överväga polisutbildningen, då den upplevs som en karriärmässig återvändsgränd, skriver artikelförfattarna. Foto: Hans Runesson/TT

DN DEBATT 23/1. I dag står 413 nya polisutbildningsplatser av 1020 tomma i landet, samtidigt som vi är i akut behov av fler poliser. Stora ansträngningar och investeringar har gjorts för att öka antalet polisstudenter, men termin efter termin missas målen. En orsak ligger i utbildningens upplägg, skriver de ansvariga för de fem polisutbildningarna i Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in