Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 03:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/500-miljarder-kan-ge-snabb-fossilfri-omstart-av-ekonomin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”500 miljarder kan ge snabb fossilfri omstart av ekonomin”

Investeringar behöver göras i ett starkare och mer robust elnät. Det gäller inte minst högspänningsledningar som är nödvändiga för elektrifiering och för tillgång på el alla tider under årets alla dagar, skriver artikelförfattarna.
Investeringar behöver göras i ett starkare och mer robust elnät. Det gäller inte minst högspänningsledningar som är nödvändiga för elektrifiering och för tillgång på el alla tider under årets alla dagar, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 24/4.

ABB, Scania, SSAB, Vattenfall och Fossilfritt Sverige: Med våra 21 färdplaner för fossilfri konkurrenskraft kan investeringar starta snabbt.

Sverige har unika möjligheter till en fossilfri omstart av ekonomin då näringslivet redan tagit fram 21 färdplaner för fossilfri konkurrenskraft. Därför kan investeringar för att få fart på hjulen göras på kort tid och bidra till att dämpa nedstängningens effekter på samhällsekonomi.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in