Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/76-punkter-for-ett-sverige-dar-hela-landet-far-leva/

DN Debatt

DN Debatt. ”76 punkter för ett Sverige där hela landet får leva”

Människor i glesbygd och landsbygd är mer beroende av bilen för att kunna ta sig till arbetsplatser, skolor, hälsovård och service. Därför är landsbygden mer känslig för stigande drivmedelspriser, skriver artikelförfattarna.
Människor i glesbygd och landsbygd är mer beroende av bilen för att kunna ta sig till arbetsplatser, skolor, hälsovård och service. Därför är landsbygden mer känslig för stigande drivmedelspriser, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 10/10. I morgon fredag behandlar Kristdemokraternas partifullmäktige ett nytt landsbygdspolitiskt program. Vi vill stärka sjukvården på landsbygden och ha en bättre polisnärvaro. Vi vill också utreda möjligheten att låta en större del av intäkterna från naturtillgångarna stanna hos landsbygdens kommuninvånare, skriver Ebba Busch Thor (KD) och Magnus Oscarsson (KD).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in