Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 07:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/8-av-10-beredda-strejka-mot-inhyrd-arbetskraft-1/

DN DEBATT

DN Debatt. ”8 av 10 beredda strejka mot inhyrd arbetskraft”

Sex LO-förbund inför avtalsrörelsen: Kampen mot företag som sparkar och i stället hyr in arbetskraft har högsta prioritet. Avtalsrörelsen 2010 handlar inte bara om kronor och ören. Det finns principiella frågor som är minst lika viktiga, bland annat den nya trenden att företag säger upp sin personal och i stället tar in bemanningsföretag. Vi har stöd av en stark opinion i den här frågan – 77 procent av svenskarna anser att det är fel, enligt en undersökning från Novus Opinion. Bland LO-förbundens medlemmar tycker 81 procent att facket ska ta strid för att hindra företag att bete sig så. Svenska folket och LO har alltså en tydlig uppfattning och det är vår uppgift att arbeta utifrån dessa krav. Nästa års avtalsrörelse blir tuff, skriver företrädare för sex LO-förbund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.