Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/acceptera-inte-att-svensk-forskning-blir-allt-samre/

DN Debatt

DN Debatt. ”Acceptera inte att svensk forskning blir allt sämre”

Medan svenska universitet under många års tid misslyckades med att skapa en kvalificerad internationellt högtstående forskning och rekrytering inom AI lyckades Wallenbergstiftelsen attrahera ett flertal internationellt framstående forskare till Sverige, skriver artikelförfattarna.
Medan svenska universitet under många års tid misslyckades med att skapa en kvalificerad internationellt högtstående forskning och rekrytering inom AI lyckades Wallenbergstiftelsen attrahera ett flertal internationellt framstående forskare till Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 24/1. Sverige blir allt mindre attraktivt som forskningsnation. Problemet är att försämringen sker i små steg och i smyg – utan att några motkrafter sätts in. Det måste vi sätta stopp för genom att ge ökat utrymme för spetskompetens och genom att öka näringslivssamarbetet, skriver fyra ledande forskare som medverkat i en ny rapport.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in