Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/acceptera-inte-att-svensk-forskning-blir-allt-samre/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Acceptera inte att svensk forskning blir allt sämre”

Medan svenska universitet under många års tid misslyckades med att skapa en kvalificerad internationellt högtstående forskning och rekrytering inom AI lyckades Wallenbergstiftelsen attrahera ett flertal internationellt framstående forskare till Sverige, skriver artikelförfattarna.
Medan svenska universitet under många års tid misslyckades med att skapa en kvalificerad internationellt högtstående forskning och rekrytering inom AI lyckades Wallenbergstiftelsen attrahera ett flertal internationellt framstående forskare till Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 24/1. Sverige blir allt mindre attraktivt som forskningsnation. Problemet är att försämringen sker i små steg och i smyg – utan att några motkrafter sätts in. Det måste vi sätta stopp för genom att ge ökat utrymme för spetskompetens och genom att öka näringslivssamarbetet, skriver fyra ledande forskare som medverkat i en ny rapport.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.