Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/afghanska-kvinnor-borde-inte-vagras-skydd-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Afghanska kvinnor borde inte vägras skydd i Sverige”

Hela det talibanska samhället genomsyras av starkt patriarkala och nationalistiska normer, där kvinnor och flickor begränsas, skriver artikelförfattarna.
Foto: Wakil Kohsar/AFP

DN DEBATT 9/7.

Företrädare för Fridh advokatbyrå: Talibanerna har återupptagit sitt brutala förtryck av kvinnor och minoriteter i Afghanistan. Ändå anser Migrationsverket att det inte behövs någon ny bedömning. Tvärtom är Sverige klart mer restriktivt än andra EU-länder med att ge rätt till skydd. Alla afghanska flyktingar borde beviljas tillfälliga uppehållstillstånd.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.