Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 18:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/akademiker-ska-inte-betala-dubbelt-for-tryggheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Akademiker ska inte betala dubbelt för tryggheten”

För att ett livslångt lärande ska vara möjligt behöver våra lärosäten ges de förutsättningar som krävs för att bygga upp ett relevant utbud av kurser, skriver Saco-S ordförande.
För att ett livslångt lärande ska vara möjligt behöver våra lärosäten ges de förutsättningar som krävs för att bygga upp ett relevant utbud av kurser, skriver Saco-S ordförande. Foto: Emil Langvad/TT

DN DEBATT 4/6.

Anna Steen, ordförande för Saco-S som företräder statligt anställda akademiker: Trygghetsöverenskommelsen som nu blir lag är viktig för arbetsmarknaden. Men för att reformerna ska fungera krävs åtgärder på fyra punkter. Livslångt lärande förutsätter att universitet och högskolor rustas och att omställningsstudiestödet finansieras på ett annat sätt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.