Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/akut-att-sverige-testar-fler-forskningslabb-kan-hjalpa-till/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Akut att Sverige testar fler – forskningslabb kan hjälpa till”

Det får inte vara så att testningen begränsas på grund av problem som brist på provtagningspinnar, brist på laboratorier med tillstånd att hantera virus och problem med överföring av kliniska data från nya laboratorier, skriver artikelförfattarna.
Det får inte vara så att testningen begränsas på grund av problem som brist på provtagningspinnar, brist på laboratorier med tillstånd att hantera virus och problem med överföring av kliniska data från nya laboratorier, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 22/3.

Fem medicinforskare: Science for life laboratory i Stockholm och Uppsala kan bidra med testning om byråkratiska hinder kan övervinnas.

Förutsatt att detta förslag accepteras av myndigheterna och att ett antal byråkratiska hinder övervinns så skulle verksamheten kunna startas inom någon vecka för att kunna bidra med många tusen tester i veckan.

Den avgörande faktorn för hur Sverige skall kunna mildra de katastrofala konsekvenser som pandemin för med sig är att snabbt öka tillgänglig testkapacitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.