Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 07:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/aldersdiskrimineringen-i-arbetslivet-maste-brytas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Åldersdiskrimineringen i arbetslivet måste brytas”

I rikspolitiken finns äldre nästan inte. Av 349 ledamöter är 9 ledamöter (2,6 procent) 65 år och äldre. I befolkningen är cirka 25 procent 65 år eller äldre, skriver Björn von Sydow och Barbro Westerholm.
Foto: Bertil Ericson TT

Skev representation. Åldersdiskrimineringen i samhället kryper ner i åldrarna. Men uppfattningen att äldre är mindre produktiva har svagt stöd i forskningen, tvärtom är den årsrika generationen en tillgång. Det är dags att slå hål på myterna kring äldre arbetskraft, skriver riksdagsledamöterna Björn von Sydow och Barbro Westerholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.