Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 19:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/aldres-samre-tandhalsa-en-riskfaktor-for-coronasmitta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Äldres sämre tandhälsa en riskfaktor för coronasmitta”

Risken är att dolda akuta problem inte upptäcks och resulterar i ytterligare ökad risk för allvarliga följder av en covid-19-infektion eller av andra sjukdomar, skriver Chaim Zlotnik.
Foto: Tore Meek/TT

DN DEBATT 3/5.

Chaim Zlotnik, Sveriges tandläkarförbund: När de äldre över 70 år nu uppmanas stanna hemma finns risken att tandvården nedprioriteras.

Då det finns ett tydligt samband mellan dålig tandhälsa och infektioner, hjärt-kärlsjukdom och lunginflammation ökar detta hälsoriskerna. Vi vill därför att regionerna ser till att äldre kan få nödvändig tandvård.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.