Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-18 16:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/aldrevarden-maste-forandras-ingen-ska-behova-do-ensam/

DN Debatt

DN Debatt. ”Äldrevården måste förändras – ingen ska behöva dö ensam”

Boendet kan bidra positivt till en känsla av sammanhang och möjligheter till samvaro. Människor har själva ansvar att planera för sitt liv men det finns många hinder för äldre att i praktiken förändra sin livssituation. Möjligheten att få flytta till ett anpassat boende för äldre är alltför små i dag, skriver artikelförfattarna.
Boendet kan bidra positivt till en känsla av sammanhang och möjligheter till samvaro. Människor har själva ansvar att planera för sitt liv men det finns många hinder för äldre att i praktiken förändra sin livssituation. Möjligheten att få flytta till ett anpassat boende för äldre är alltför små i dag, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 1/6. Många äldre är ensamma. Kommuner, landsting och stat kan inte ge äldre människor nya vänner. Men vi kan åtgärda en del av de brister som ökar risken för ensamhet. Och vården måste organiseras så att ingen, som inte önskar det, lämnas utan mänsklig närvaro vid sin dödsbädd, skriver Jan Björklund, Anna Starbrink och Barbro Westerholm, Liberalerna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in