Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 17:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/alliansen-har-villkorslost-gett-upp-sitt-eget-inflytande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Alliansen har villkorslöst gett upp sitt eget inflytande”

Varför ska någon rösta på partier som tecknar överenskommelser om att inte arbeta i riksdagen för att få genomslag för sin politik, frågar sig Mikael Odenberg.
Varför ska någon rösta på partier som tecknar överenskommelser om att inte arbeta i riksdagen för att få genomslag för sin politik, frågar sig Mikael Odenberg. Foto: Lotta Härdelin

Kapitulation utan villkor. Oavsett vilka budgetförslag regeringen lägger så har Alliansen nu förbundit sig att inte stoppa dem i riksdagen. Decemberöverenskommelsen stärker dessutom Vänsterpartiets inflytande över regeringens ­ekonomiska politik. Det är konsekvensen av en illa skött regeringsbildning ­skriver Mikael Odenberg (M), tidigare gruppledare i riksdagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.