Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/allt-digitalare-arbetsliv-kraver-ny-lag-om-personlig-integritet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Allt digitalare arbetsliv kräver ny lag om personlig integritet”

Med en arbetsrättslig lag om personlig integritet i arbetslivet kan vi på ett tydligt och rättssäkert sätt skilja motiverade åtgärder som utförs på sätt som minimerar intrånget i den personliga integriteten från integritetskränkande åtgärder, skriver TCO:s ordförande Therese Svanström.
Med en arbetsrättslig lag om personlig integritet i arbetslivet kan vi på ett tydligt och rättssäkert sätt skilja motiverade åtgärder som utförs på sätt som minimerar intrånget i den personliga integriteten från integritetskränkande åtgärder, skriver TCO:s ordförande Therese Svanström. Foto: TCO

DN DEBATT 12/5.

Therese Svanström, TCO: Efter pandemin kommer sannolikt mycket av de digitala arbetssätten att leva vidare.

För att vi ska kunna tillägna oss de fördelar som finns med dessa krävs tydliga regler om personlig integritet i arbetslivet. I en skrivelse till regeringen kräver vi i dag att en utredning om en arbetsrättslig lag tillsätts.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.