Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 03:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/allt-digitalare-arbetsliv-kraver-ny-lag-om-personlig-integritet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Allt digitalare arbetsliv kräver ny lag om personlig integritet”

Med en arbetsrättslig lag om personlig integritet i arbetslivet kan vi på ett tydligt och rättssäkert sätt skilja motiverade åtgärder som utförs på sätt som minimerar intrånget i den personliga integriteten från integritetskränkande åtgärder, skriver TCO:s ordförande Therese Svanström.
Med en arbetsrättslig lag om personlig integritet i arbetslivet kan vi på ett tydligt och rättssäkert sätt skilja motiverade åtgärder som utförs på sätt som minimerar intrånget i den personliga integriteten från integritetskränkande åtgärder, skriver TCO:s ordförande Therese Svanström. Foto: TCO

DN DEBATT 12/5.

Therese Svanström, TCO: Efter pandemin kommer sannolikt mycket av de digitala arbetssätten att leva vidare.

För att vi ska kunna tillägna oss de fördelar som finns med dessa krävs tydliga regler om personlig integritet i arbetslivet. I en skrivelse till regeringen kräver vi i dag att en utredning om en arbetsrättslig lag tillsätts.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in