Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/allt-fler-far-det-allt-samre-i-utsatta-bostadsomraden/

DN DEBATT

DN Debatt. "Allt fler får det allt sämre i utsatta bostadsområden"

Ny folkpartirapport: Fyra av tio är fattiga, skolresultaten försämras dramatiskt, skadegörelsebrotten bara ökar. Antalet personer som bor i starkt utsatta områden, så kallade utanförskapsområden, har ökat med 25 procent på två år. 44 procent av de vuxna i dessa områden är fattiga. Bara fyra av tio elever klarar utbildningskraven i nionde klass. Skadegörelsebrotten, som bara ökat marginellt i landet som helhet, ökar här med 96 procent i ett utsatt område i Göteborg och med hela 176 procent i Hyllie i Malmö. Det visar folkpartets undersökning av utanförskapet som i dag presenteras för tredje året i rad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.