Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 22:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/alltfor-daliga-kunskaper-om-asiatiska-samhallet-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Alltför dåliga kunskaper om asiatiska samhället i Sverige”

Kinas finansiering av utvecklingsprojekt överstiger i dag Världsbankens totala utlåning. Stora biståndsgivare som Sverige behöver förhålla sig till detta, skriver artikelförfattarna.
Foto: Heiko Junge/TT

DN DEBATT 22/3. Maktförskjutningen mot Asien innebär både möjligheter och utmaningar för Sverige. Om 30 år uppskattas över halva världsekonomin höra hemma på kontinenten, och för att stå redo bör vi omgående uppgradera vårt Asienkunnande. Om vi väljer att inte alls agera riskerar vi däremot att bli frånsprungna, skriver fyra Asienforskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.