Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 07:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/alltfor-fa-smahus-har-byggts-under-det-senaste-decenniet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Alltför få småhus har byggts under det senaste decenniet”

Strax innan coronakrisen slog till syntes ett kraftigt ökat intresse för småhus i Stockholm och under krisen har intresset för att bo större ökat ännu mer, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Persson-Lahusen/TT

DN DEBATT 11/1.

Två fastighetsexperter: Det är en dramatisk nedgång som har passerat i det närmaste obemärkt förbi och utan någon större debatt.

Småhusbyggandet har i det tysta fallit dramatiskt det senaste decenniet samtidigt som hyres- och bostadsrättproduktionen har ökat kraftigt. Vilka förklaringar finns? Är det en önskvärd utveckling sett till hur hushållen vill bo och vad säger egentligen forskningen? Det är nog dags för en egnahemsrörelse 2.0, skriver Robert Boije, SBAB, och Fredrik Kopsch, LTH.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.