Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 08:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/alltfor-sjuka-overfors-till-arbetsformedlingen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Alltför sjuka överförs till Arbetsförmedlingen”

Nye socialförsäkringsministern om sjukförsäkringen: Vi lyssnar gärna på dem som vill förbättra reformen – men inte på dem som vill gå tillbaka till det gamla. Sjukförsäkringsreformen kommer i historiens ljus att kvala in bland de stora i svensk socialpolitik. Men allt är inte bra. Jag arbetar sedan en månad – helt utan prestige – med att följa upp reformen. Jag kan se att det behövs en översyn på några områden, bland annat gäller det de sjukskrivnas övergång från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen. Ibland har alltför sjuka kommit till arbetsmarknadspolitiken. Dagens regler för förtidspension kan också upplevas som fyrkantiga och en bra sjukförsäkring måste ha en tydlig och rättssäker gräns för vem som ska beviljas förtidspension, skriver Ulf Kristersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.