Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/allvarliga-kvalitetsbrister-i-granskningen-av-bra/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Allvarliga kvalitetsbrister i granskningen av Brå”

Frågor om brottsutsatthet och trygghet engagerar, väcker känslor och berör. Det är också frågor som tillhör de mest uppmärksammade i samhällsdebatten, skriver artikelförfattarna.
Frågor om brottsutsatthet och trygghet engagerar, väcker känslor och berör. Det är också frågor som tillhör de mest uppmärksammade i samhällsdebatten, skriver artikelförfattarna. Foto: Frank Leonhardt/TT

DN DEBATT 19/1. I en omskriven studie från Linköpings universitet ifrågasätts trovärdigheten hos Brottsförebyggande rådet (Brå). Men studien har allvarliga kvalitetsbrister och vi vill nu att en oberoende aktör granskar vetenskapligheten i den. Vi försäkrar att våra forskningsrapporter är väl underbyggda och kvalitetsgranskade, skriver 28 utredare vid Brå.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.