Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/allvarliga-sjukdomar-ska-bara-fa-behandlas-av-varden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Allvarliga sjukdomar ska bara få behandlas av vården”

Av säkerhetsskäl vill vi att det ska tydligt framgå av lagen att kirurgiska ingrepp och injektioner inte är tillåtna utanför hälso- och sjukvården, skriver artikelförfattarna.
Av säkerhetsskäl vill vi att det ska tydligt framgå av lagen att kirurgiska ingrepp och injektioner inte är tillåtna utanför hälso- och sjukvården, skriver artikelförfattarna. Foto: Britta Pedersen, Britta Pedersen/TT

DN DEBATT 5/6. I dag är det förbjudet för andra än hälso- och sjukvårdspersonal att behandla cancer, epilepsi och diabetes. Vi vill att det förbudet ska utvidgas och omfatta alla allvarliga kroppsliga och psykiska sjukdomar. Men att det ska vara tillåtet att använda komplementära och alternativa metoder (Kav) för att lindra symtom, skriver företrädare för Kav-utredningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.