Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/alpay-personifierar-bryggan-mellan-europa-och-turkiet-1/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Alpay personifierar bryggan mellan Europa och Turkiet”

Şahin Alpay har berättat hur han anlände till Stockholm som revolutionär marxist och åkte tillbaka som liberal socialdemokrat. Han skämtade om hur Sverige fungerar som en hela världens tvättmaskin där man stoppar in revolutionärer och får ut liberaler, skriver debattörerna.
Foto: Nathan Shachar

Kom till Sverige som politisk flykting. Med gripandet av Şahin Alpay och många av hans kolleger går president Erdoğan till öppet angrepp mot de krafter som tydligast arbetar för parlamentarisk demokrati och Turkiets närmande till EU. Frige honom omedelbart, skriver statsvetarna Anders Mellbourn, Michele Micheletti och Olof Petersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.