Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 01:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ambassader-kan-raddas-om-uds-brister-atgardas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ambassader kan räddas om UD:s brister åtgärdas”

Ny ESO-rapport om UD: Nedläggningar av ambassader kan undvikas om utrikesförvaltningen blir mer effektiv. Den svenska utrikesförvaltningen är inte ändamålsenlig och lider av en rad brister. Bland annat är UD för stort och chefstungt. Biståndsfrågorna borde ha ett eget departement. Handeln kan föras till Näringsdepartementet. Livstidsanställningen i utrikesförvaltningen bör upphöra och ambassad­personal ska kunna rekryteras från såväl UD som andra departement och samhällssektorer, skriver ESO-utredaren Richard Murray.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.