Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 14:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anders-tegnells-argument-mot-munskydd-haller-inte/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Anders Tegnells argument mot munskydd håller inte”

Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är det svårt att se att en rekommendation att bära mask i situationer där det inte går att hålla avstånd skulle kunna falla på att det är för dyrt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 19/11.

Tio forskare: Nya studier visar att människor i gatumiljö håller längre avstånd från personer med munskydd än från dem som inte har mask.

Folkhälsomyndighetens argument mot munskydd står i bjärt kontrast till vad tillgänglig forskning visar. Detta vid en tidpunkt när smittspridningen är stor och mångas välfärd och liv står på spel. Vi menar att man som ett minimum bör rekommendera munskydd i situationer där det inte är möjligt att hålla avstånd.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.