Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-barnkonventionen-maste-omfatta-alla-barn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Barnkonventionen måste omfatta alla barn”

När barnkonventionen blir svensk lag åligger det Sveriges politiker och Migrations­verket att säkerställa att barnkonventionen gäller för alla barn, skriver representanter för Rättsrådet för barn och unga i migration.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 19/7. Sveriges migrationspolitik drabbar barn och unga vuxna extra hårt. För att FN:s barnkonvention ska kunna bli svensk lag måste Sveriges politiker och Migrationsverket åtgärda en rad brister. Vi kräver att asylsökande och papperslösa barn och ungas rättigheter ska tas på allvar, skriver ­representanter för Rättsrådet för barn och unga i migration.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.