Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-ett-flersprakigt-larande-baddar-for-battre-kunskaper-i-svenska/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ett flerspråkigt lärande bäddar för bättre kunskaper i svenska”

Barn med andra modersmål än svenska bör få möjlighet att använda sina språk parallellt i skolan under den tid ett skolspråk byggs upp, skriver representanter för Språkrådet.
Barn med andra modersmål än svenska bör få möjlighet att använda sina språk parallellt i skolan under den tid ett skolspråk byggs upp, skriver representanter för Språkrådet. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 21/7. Flera studier visar att barn som får använda sitt starkaste språk för att lära sig skolans ämnen – samtidigt som de lär sig majoritetsspråket – får bättre studieresultat. Om vi menar allvar med att invandrade ­personer ska lära sig svenska måste vi utforma hållbara strategier för ett fler­språkigt lärande. Det skriver representanter för Språkrådet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in