Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-polisers-dodskjutningar-maste-utredas-oberoende-av-polisen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Polisers dödsskjutningar måste utredas oberoende av polisen”

Situationer då polisen genom sitt våldsmonopol avfyrar sina tjänstevapen och därmed riskerar andra människors liv är så särpräglade att särskilda riktlinjer behövs för utredningen, skriver artikelförfattarna. Bilden visar avspärrningar vid platsen där 20-åringen sköts.
Situationer då polisen genom sitt våldsmonopol avfyrar sina tjänstevapen och därmed riskerar andra människors liv är så särpräglade att särskilda riktlinjer behövs för utredningen, skriver artikelförfattarna. Bilden visar avspärrningar vid platsen där 20-åringen sköts. Foto: Lisa Mattisson

DN DEBATT 8/8. Nyligen sköts en 20-åring till döds av polisen. Vi kan se några problem med den kommande utredningen. Problem som vi stött på tidigare i egna mål och ärenden. Vi menar att polisingripanden med dödlig utgång eller allvarlig skada bör utredas av en oberoende nationell central enhet som står fri från polisen, skriver advokat Björn Hurtig med flera.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in