Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-satsa-pa-primarvarden-annars-riskerar-den-att-kollapsa/

DN DEBATT

DN Debatt. "Satsa på primärvården annars riskerar den att kollapsa"

Det behövs omfattande ekonomiska satsningar på primärvården för att klara av bland annat nyrekrytering och fortbildning, skriver över 700 läkare inom primärvården i ett upprop.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 28/9. En utbyggd primärvård med kompetenta specialister är den bästa samhällsekonomiska sjukvårdsinvestering Sverige kan göra. Trots det läggs det för lite resurser på just den här vården. Vi vill se en block­överskridande överenskommelse om en rejäl och genomtänkt reform, skriver 727 läkare inom primärvården i ett gemensamt upprop.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.