Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-31 06:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-starkare-miljolagstiftning-kravs-for-en-hallbar-framtid/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Starkare miljölagstiftning krävs för en hållbar framtid”

Redan med de nu satta målen kommer Sverige inte att kunna hålla den koldioxidbudget som Parisavtalet förutsätter, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jan Collsiˆˆ, Jan CollsiÆÆ

DN DEBATT 13/7. Sveriges koldioxidbudget kommer att ha förbrukats på endast 6–12 år med nuvarande utsläpp, sedan är det tvärstopp för fossilbränslen. Misslyckas dagens politiker med att bromsa utvecklingen riskeras respekten för demokratin i Sverige. ”Varför gjorde ni så lite?” blir våra barnbarns fråga, skriver nio forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.