Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-yrkesrelaterad-vuxenutbildning-minskar-risken-for-arbetsloshet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Yrkesrelaterad vuxenutbildning minskar risken för arbetslöshet”

För personer som läser yrkesrelaterad vuxenutbildning ökar sannolikheten att ha och behålla ett jobb – allt annat lika – med 6 procentenheter. Det motsvarar att sysselsättningen i landet skulle öka med 300 000 personer, skriver Fredric Skälstad, branschchef Almega.
För personer som läser yrkesrelaterad vuxenutbildning ökar sannolikheten att ha och behålla ett jobb – allt annat lika – med 6 procentenheter. Det motsvarar att sysselsättningen i landet skulle öka med 300 000 personer, skriver Fredric Skälstad, branschchef Almega. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

DN Debatt 24/7. Arbetsmarknaden förändras snabbt och kompetenskraven på medarbetare blir allt högre. En undersökning visar att människor som genomgått yrkes­relaterade utbildningar har större chans att få och behålla ett jobb. Därför ­måste ­politiker stärka företags och individers incitament att utveckla den kompetens som krävs i framtiden, skriver Christer Hammar och Fredric Skälstad vid Almega utbildningsföretagen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in