Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andra-skatteregler-for-att-stoppa-bemanningsbolagen-i-varden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ändra skatteregler för att stoppa bemanningsbolagen i vården”

När det inte längre finns tillräckligt med anställd personal för att leverera vård efter behov blir det enda alternativet att betala bemanningsföretagens priser, vilka dessa än är, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anette Nantell

DN DEBATT 25/6.

Sju socialdemokratiska regionpolitiker: Avdragsregler och fåmansföretagsbeskattning ska inte gynna vårdpersonal som väljer hyrkontrakt i stället för en tillsvidareanställning.

Hittills har bemanningsbolagen i vården mest drabbat glesbygdslän som saknat en lokal läkarutbildning, men nu ser vi samma utveckling i allt fler regioner.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.