Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/andringar-i-las-racker-inte-for-att-vassa-arbetsmarknaden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ändringar i las räcker inte för att vässa arbetsmarknaden”

Arbetsrättsutredningen bygger på ett synsätt att det är nödvändigt att byta ut arbetstagare så att de mest produktiva och kompetenta blir kvar i verksamheten, skriver Carin Ulander-Wänman.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 15/10.

Arbetsrättsforskaren Carin Ulander-Wänman: Staten bör ta ett ekonomiskt medansvar så att alla arbetstagare får kompetensutveckling.

Det är inte realistiskt att tro att parterna på kort tid och genom förhandling ska hitta lösningarna på de komplicerade frågorna om en moderniserad arbetsrätt och arbetstagares möjlighet att ställa om till det arbetsmarknaden behöver.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.