Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anmalningshysteri-far-varannan-larare-att-inte-ingripa-mot-stoket/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Anmälningshysteri får varannan lärare att inte ingripa mot stöket”

77 procent av lärarna tror inte att skriftliga ordningsomdömen bidrar till att elever som ofta stör studieron förbättrar sitt beteende. Drygt 7 av 10 tror inte att ordningsomdömen bidrar till att öka studieron, skriver Johanna Jaara Åstrand.
Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 21/9. Nästan hälften av lärarna tvekar att gripa in i stökiga situationer i skolan, enligt en ny undersökning. Lärarna är exempelvis osäkra på hur de ska agera när en elev vägrar lämna klassrummet trots att de har visat ut eleven. Detta ska inte tolkas som att lärarna är dåligt insatta – juridiken är oklar. Därför måste skollagen ses över, skriver Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.