Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 15:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anmarkningsvart-starkt-svenskt-inflytande-i-eu/

DN DEBATT

DN Debatt. "Anmärkningsvärt starkt svenskt inflytande i EU"

Ny vetenskaplig studie: Sverige är det mest framgångsrika landet i EU efter stormakterna när det gäller samarbetsstrategier i lagstiftningsarbetet. Alliansregeringen kommer att få svårt att infria sitt löfte att göra Sverige till en mer aktiv och inflytelserik EU-aktör. Ambitionen bör nog bytas mot en strävan att inte försämra vad tidigare regeringar redan uppnått. Vår nya studie om samarbetsmönster inom EU visar nämligen att Sverige redan är anmärkningsvärt framgångsrikt i det vardagliga lagstiftningsarbetet i EU. Socialdemokraterna har sett till att den nya regeringen kommit till dukat bord i Bryssel. Det skriver statsvetarforskarna Rutger Lindahl och Daniel Naurin som här presenterar sin studie.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.