Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 19:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anstall-fler-yrkeskategorier-for-att-klara-lararbristen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Anställ fler yrkeskategorier för att klara lärarbristen”

”Många lärare har aldrig undervisat elever med annat modersmål och har inte fått någon kompetensutveckling i språkutvecklande arbetssätt”, skriver Johanna Jaara Åstrand på Lärarförbundet.
Foto: Jessica Gow/TT

Fyra förslag. Flyktingvågen förra året innebar att det blev 71 000 fler elever i svenska skolor och enligt regeringen behövs ytterligare 17 000 nya lärare. Lärarbehovet i Sverige är omöjligt att klara på kort sikt. Lösningen är att ta in andra yrkeskategorier, som kan avlasta lärarna, skriver Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.