Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 03:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anstandighetens-grans-ar-passerad/

DN DEBATT

DN Debatt. "Anständighetens gräns är passerad"

Jag har under 8 års tid, från mars 1993 fram till 2001, handlagt utredningar kring Sture Bergwall (Thomas Quick) vilket omfattat ett hundratal förhör samt genomförda vallningar och rekonstruktioner. Därigenom anser jag mig ha en grundläggande kunskap om Sture Bergwalls erkännanden i förhållande till hur det under åren och i dagsläget felaktigt framställs i media. Under motsvarande tid har jag blivit starkt ifrågasatt som förhörsledare av olika självutnämnda experter och yrkesdebattörer i media. Det har inte känts särskilt angeläget att bemöta felaktiga påståenden eftersom min kännedom om de faktiska förhållandena är väsentligen annorlunda än vad de kritiska rösterna gör gällande. Kritiken kommer ofta från personer som aldrig varit närvarande vid rättegångarna, som exempelvis Leif GW Persson och Jan Guillou, men som ändå har tvärsäkra uppfattningar om vad som presenterats under förhandlingarna, specifikt kring uppgifter som jag skall ha lämnat eller inte lämnat i mina vittnesmål.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.