Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 06:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anvand-den-grona-given-till-att-radda-europas-ekonomi/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Använd den gröna given till att rädda Europas ekonomi”

Genom att satsa på storskaliga investeringar i ny teknik, omställning och gröna jobb kan Europas ekonomi komma på fötter och ta det kliv som kommer att lägga grunden för en hållbar framtid, skriver artikelförfattarna.
Genom att satsa på storskaliga investeringar i ny teknik, omställning och gröna jobb kan Europas ekonomi komma på fötter och ta det kliv som kommer att lägga grunden för en hållbar framtid, skriver artikelförfattarna. Foto: Erik Johansen/TT

DN DEBATT 1/4.

Fem ledande MP-politiker: Viktigt att EU nu inte gör samma misstag som efter finanskrisen 2008 då klimatinvesteringarna minskade.

Klimatinvesteringarna återhämtade sig inte förrän fem år senare. Stimulanspaketen för att rädda Europas ekonomi måste bli en del av EU:s gröna giv. EU står nu inför två enorma utmaningar: coronakrisen och klimatkrisen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in