Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 23:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anvand-den-grona-given-till-att-radda-europas-ekonomi/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Använd den gröna given till att rädda Europas ekonomi”

Genom att satsa på storskaliga investeringar i ny teknik, omställning och gröna jobb kan Europas ekonomi komma på fötter och ta det kliv som kommer att lägga grunden för en hållbar framtid, skriver artikelförfattarna.
Genom att satsa på storskaliga investeringar i ny teknik, omställning och gröna jobb kan Europas ekonomi komma på fötter och ta det kliv som kommer att lägga grunden för en hållbar framtid, skriver artikelförfattarna. Foto: Erik Johansen/TT

DN DEBATT 1/4.

Fem ledande MP-politiker: Viktigt att EU nu inte gör samma misstag som efter finanskrisen 2008 då klimatinvesteringarna minskade.

Klimatinvesteringarna återhämtade sig inte förrän fem år senare. Stimulanspaketen för att rädda Europas ekonomi måste bli en del av EU:s gröna giv. EU står nu inför två enorma utmaningar: coronakrisen och klimatkrisen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.