Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 16:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/anvand-kollektivavtalen-for-att-stoppa-sextrakasserierna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Använd kollektivavtalen för att stoppa sextrakasserierna”

Med kollektivavtal i ryggen skulle arbetsgivaren och facket på arbetsplatsen engagera sig för att rensa arbetsmiljön från sexuella trakasserier, ett engagemang som enbart lagstiftning aldrig kan ge, skriver Lena Svenaeus.
Foto: Lucy Nicholson/TT

DN DEBATT 8/2. Förvånande nog saknar svenska kollektivavtal regler för de olika ­stegen i arbetsgivarens utredningsskyldighet och regler som anger offrets ­rättigheter. Det finns i Kanada och många europeiska länder. Vägen mot ett arbetsliv fritt från sexuella trakasserier ligger i en kombination av lag­regler, kollektivavtal och effektiv tillsyn, skriver Lena Svenaeus.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.