Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 04:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ap-fondforslaget-ar-dyrt-och-leder-till-samre-pensioner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”AP-fondförslaget är dyrt och leder till sämre pensioner”

De nya reglerna riskerar att drabba de som är beroende av AP-fondernas avkastning – dagens och morgondagens pensionärer. Det skriver åtta ordförande och vd:ar för första till fjärde AP-fonden.
Foto: Fredrik Sandberg TT

Otydligt och byråkratiskt. Förslaget om nya regler för AP-fonderna innebär flera försämringar. Det ökar risken för en kortsiktig politisk detaljstyrning och sätter stopp för långsiktiga investeringar i exempelvis fastigheter och infrastruktur. Med stor sannolikhet leder det till lägre pensioner, skriver ordförande och vd:ar för AP-fonderna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.