Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ar-sveriges-tid-som-stormakt-i-entreprenorskap-over/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Är Sveriges tid som stormakt i entreprenörskap över?”

Den teknologiska utvecklingen sätter press på beslutsfattare att föreslå åtgärder som säkerställer global konkurrenskraft men som också hjälper grupper som förlorar på den snabba utvecklingen, skriver artikelförfattarna.
Den teknologiska utvecklingen sätter press på beslutsfattare att föreslå åtgärder som säkerställer global konkurrenskraft men som också hjälper grupper som förlorar på den snabba utvecklingen, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 11/5. Den positiva svenska välståndsutvecklingen har i stor utsträckning sin grund i en ovanligt framgångsrik strukturomvandling i näringslivet efter 1990-talskrisen. Nu visar nya data att det svenska entreprenörskapet avstannat. Det är dags för ett nytt reformpaket med fokus på näringslivseffektivitet, skriver forskarna Fredrik Heyman, Pehr-Johan Norbäck och Lars Persson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in